Kohaliku toidu teemaline õppereis 04.-05.12.14 Peipsimaale

Virumaa Koostöökogu ja Kirderanniku Koostöökogu korraldavad taas ühise kohaliku toidu teemalise väljasõidu. Seekord külastame Peipsimaa piirkonda. Huvitab meid kindlasti kogukonnaköök, koostööprojektid kala Leaderiga ja ühisturundus. Uueks programmperioodiks ideid ja häid algatusi!

Kohaliku Toidu teemaline õppereis Peipsimaale 04.-05.12.2014

Eesmärk on koostööarendamine erinevate Leader tegevusgruppide  (VIKO, KIKO, VRKÜ) ja MTÜ Kohalik Toit vahel uue progerammperioodi koostööteemad

 

04.12.2014                        

10.00 – 11.00 Kadrina mõis – Ruth Pirk tutvustab Peipsi Alamvesikonna Kalurite liidu poolt ellu viidud projekti, mille koolituste raames valmis rida Peipsimaa kalatoite, mille retseptid on nüüd kättesaadavad kõigile.  Nemad said sellest projektist sellise esimese tõuke ja hakkasid rohkem toitu tutvustama. 4 piirkonna naised olid koos, vahetasid kogemusi.
Suupisted – Peipsi kalatoitudest

11.45 – 12.30 Peipsimaa külastuskeskuse tutvustus – Peipsimaa Külastuskeskuse eesmärk on alles hoida Peipsimaa traditsioonilisi käsitööoskusi ja arendada unikaalset vanausuliste piirkonda turismipaigana. Peipsimaa SIBULAPIRUKAD. http://www.peipsimaa.ee/et

12.30 – 13.30 Lõuna – Kolkja Kala- ja sibularestoran

13.40 – 14.40 Kostja sibulatalu – Kostja juures näete vanausuliste traditsioonilisi sibulakasvatuse võtteid ning peremees räägib kuidas vanasti sibulaid kasvatati ja kuidas tänapäeval kohalikud siiruviirulisi aiasaadusi maha panevad, üles võtavad ja müüvad.
http://www.sibulatee.ee/kostja-sibulatalu/

16.00 – 18.00 Räpina loomemajanduskeskus – Pruulikoda – kodukalja või koduveini valmistamine kohapeal. http://heritage.rapina.ee/et/rapina-loomemajanduskeskus/

18.30 – 20.00 Õhtusöök – Seto Tsäimaja  – seto rahvustoit käsitööna valminud savinõudest.
Lisa võimalusena – kuulata seto laulu ja pillilugusid

20.30 – ..  Saabumine ööbimiskohta – Hirvemäe puhkemaja (Soovi korral sauna võimalus) http://www.hirvemae.ee/eesti/

05.12.2014

08.00 – 09.00 Hommikusöök

10.00 – 11.00 Seto Külävüü tutvustus – http://www.visitsetomaa.ee/kylavyy-kaart

11.45 – 12.30 Andre talu – Toorpiima tootmine. Juustu tootmise plaan. Gurmee juust

13.00 – 15.00 Lõuna – Uhti kõrts. Tervitusnaps. Toit, mis on toidu maitsega. Töötoad.  http://www.uhti.ee/

15.30 – 16.30 Tartusse Lõunakeskuse Taluturg – Kohtume Lõunakeskuse taluturul ja saame teada, kuidas toimetab ligi 150 toiduettevõtet kaasav tulundusühing Taluturg. Toodete degustatsioon. www.taluturg.ee

* Progammis võib tulla muudatusi