Leader lugu eriolukorrast: Hakkame kuskilt otsast pihta!

Eriolukord on sundinud raskete katsumuste ja valikutega silmitsi seisma nii mõnegi ettevõtja. Oodates eriolukorrajärgsete piirangute järk-järgulist leevendumist on aga meie piirkonnas ettevõtjaid, kes kõigest hoolimata püüavad leida ka üsna lootusetus olukorras midagi, millega ennast või oma sõpru rõõmustada. „Oi-oi-oi… Ohjahh…. Ei pankrotti ei terenda,“ naerab Rene Metsla oma mürisevat naeru, kes Rägavere Valla Huviklubiga Mõedakul spordi- ja majutuskompleksi peab ja ATV matku korraldab. „Päris eriolukorra alguses juhtus nii, et mitte ainult kohalik tervisesportlane ei leidnud meie kaunist loodust ja terviseradu üles vaid ka ühe Tallinna asenduskodu noored, kes kogu perega meile distantsõpet ja oma elu korraldama tulid. Kuni aprilli lõpuni elasid meie juures,“ räägib Rene. Edasi plaanib Metsla vaikselt jälle erinevaid teenuseid pakkuma hakata, nii nagu eriolukorrajärgsed regulatsioonid võimaldavad. Mais hakkab Rägavere Valla Huviklubi taas pakkuma ATV matku kuni 8-liikmelistele seltskondadele koos 2 instruktoriga.

Lisaks oodatakse Mõedakule ka peresid ja väga lähedalt läbi käivaid sõpruskondi, kes ise vastutustundlikult teavad, et teineteisele nakkusohtlikud ei ole. „Tulge meie Grillikotta värskesse õhku aega veetma ja saunamõnusid nautima. Meil on kümblustünn ka. Ja ka disc-golfi rada on Mõedakul avatud, tegevust jagub“ kutsub Metsla ja jätkab: „senini on inimesed väga vastutustundlikud olnud, isegi autod pargitakse teineteisest kaugele.“ Kuigi Rene tunnistab, et teadmatus tuleviku eest teeb ettevaatlikuks ja murelikuks, möönab ta ka, et elu peab ju edasi minema: „Hakkame kuskilt otsast siis pihta sellega, hoiame aga 15 meetrit turvalist pikivahet ATV-dega ja naudime loodust“ lisab ta lõpetuseks muheledes.

Vastutustundlikke teenusekasutajaid kiidab ka Jaan Lipsmäe Ojasaare Golfist, kelle sõnul eriolukorra mõju golfimängu võtmes on keerukas hinnata: „Golf on olnud paljude teiste spordialade suhtes eelisolukorras, kuna mäng on kontaktivaba, vabas õhus ja mängijad üksteisele lähedale minema ei pea. Tuleb tunnustada meie külastajaid, kes on väga vastutustundlikult käitunud. Saaksime läbi viia ka võistlusi 2+2 reeglit rikkumata, kuid senini seda luba kõrgemalt poolt kummalisel kombel tulnud pole.“ Veel toob Jaan välja, et erilise talve tõttu on golfiväljak lõppenud talvel kogu aeg kasutusel olnud ja eriolukorra ajal on nad pakkunud ka golfimängu populariseerimiseks võimalust igal mängijal mängukorra kohta kaasa võtta kellegi, kes pole kunagi golfi proovinud. Kahjuks on seda võimalust üsna vähe kasutatud, nendib Jaan: „Nii et teen üleskutse, et kui jõuate, võtke mõnel oma tuttaval golfimängijal nööbist ja tulge Ojasaarele, praegu oleme avatud igapäevaselt, kuniks hooldustööde maht muru niitmise arvelt kasvab.“ Tulevikuplaanide osas on Jaan sarnaselt Renega ettevaatlik: „Ojasaare väljakuga lepingulises vahekorras oleval golfiklubil on kavas lähiajal korraldada golfi demoüritusi vastavalt praegustele ohutusnõuetele, aga kuidas ja millal, praegu veel konkreetselt öelda ei oska, peab reklaami jälgima.“

Seega kokkuvõtlikult võib öelda, et vastutustundlik ja enda ning teiste tervist väärtustav teenusetarbimine on juba mõnda aega võimalik ning hoogustumas, kasutage võimalust ja veetke mõnus päev Ojasaarel golfi mängides ja suunduge siis Mõedakule grillima ja sauna.

Virumaa Südames tegevust jätkub, meie ettevõtjad-teenusepakkujad ootavad teid!

Ojasaare Golf: Facebook – Ojasaare Golf

Mõedaku Puhkekeskus: moedaku.eu

MTÜ Virumaa Koostöökogu

Keit Lipp