Maaeluministeeriumi esindus käis külas Virumaa Südames

30.09.2019 käisid Virumaa Koostöökogul külas Maaeluministeeriumi ametnikud Kai Kalmann ja Taavi Kurvits. Virumaa Koostöökogu poolt olid kohal tegevjuht Kadri Kuusmik, projektispetsialist Ott Penek ning juhatuse liikmed Gerri Alamets, Kaja Kreisman ja Valdek Haugas. Kohtumine leidis aset Purtse Pruulikoja mekitoas, mis on suurepärane koht koosolekute, sündmuste läbiviimiseks.

Kohtumise peamiseks eesmärgiks oli saada otsest tagasisidet tegevusgrupilt, kuidas LEADER-meetme rakendamine lõppeval programmperioodil õnnestus, kuidas hinnatakse senist tulemuslikkust, milline on olnud haldusreformi mõju LEADER-meetme rakendamisele ning tulevikuvisioon uuel programmperioodil. Samuti arutasime Maainfokeskuse, PRIA, Leader Liidu, MAK-ide jt oluliste organisatsioonidega koostöö teemat.

Tutvustasime VIKO tegemisi, projekte, investeeringuid ja uusi algatusi. Virumaa Koostöökogu pole lihtsalt Leader-meetme projektitoetuste jagaja vaid ka piirkonna arendaja. Peame väga oluliseks hoida püsivalt ja arengus tehtud investeeringuid ja algatusi. Meil on hea meel, et ainuüksi VIKO on piirkonda toonud üle 200 000 euro investeeringuid ja tegevusi, mida soovime ka edaspidi hoida jätkusuutlikuna. Eraldi tegime ettepanekuid noorte valdkonna arendamise kohta, kuna noored on meie jaoks väga oluline teema.

Külastasime Purtse Pruulikoja tootmishoonet. Pruulmeister Innar Marmor tutvustas Leader toetusega saadud seadmeid ja ettevõtte tulevikuplaane. Samuti arutati ettevõtluse kitsaskohti maal ja linnas. Tööjõu rõõme ja muresid.

Ootasime huviga, kas on selgust uue programmperioodi osas. Selles osas peame siiski kannatlikud olema, muutused tulevad, kuid millised – eks seda näitab aeg. Muutused on head, kuna siis toimub ka pidevalt areng.

Ja muide, kõik loksub paika 🙂