“Pealinnast Piirilinna” kutsub 18.-19. mail Põhjarannikut avastama

18.-19. mail leiab aset põnev sündmus “Pealinnast Piirilinna”, mis ühendab endas üheks nädalavahetuseks eriti eredalt Eestimaa põhjaranniku suurimad elamused ja põnevaimad paigad. Kahe päeva jooksul ootavad külalisi nii kohalikud muuseumid, mõisad, kohvikud ja restoranid kui ka erinevad majutusasutused, tegevusklubid ning vaatamisväärsused.

Põhja-Eesti idapoolsed LEADER tegevusgrupid said mõne aasta eest kokku ja otsustasid üheskoos ette võtta koostööprojekti, mis kannab tänaseks nime “Pealinnast Piirilinna”. „Meil on põhjarannikul ühine geograafiline ja kultuuriline taust. Meid ühendavad meri ja  Tallinna-Narva maantee, mida mööda pidevalt sõidame. Kogu piirkonna oluline arendustegur on turism. Oleme algatanud koostööprojekti, mis otseselt on suunatud põhjaranniku turismiettevõtjatele, kaudselt kogu piirkonna külalistele,“ ütleb Põhja-Harju Koostöökogu tegevjuht ja koostööprojekti “Pealinnast Piirilinna” peakoordinaator Margit Pärtel.

“Põhjarannikul jätkub tegevust ja avastamist loomulikult alati, kuid 18.-19. mail on see kõik võimendatud ning avame koostöös kohalike ettevõtjatega ka neid uksi, mis tavapäraselt ehk suletuks jäävad, 18. mai on ka ju muusueumide öö – avastamist väärivad kindlasti ka kohalikud väikemuuseumid ” lisab Pärtel.

Üritus leidis endale imelise koha ümbritsedes ajaloolist postimaanteed, mida mööda rännates jääb uudistajate teele nii erinevaid kohvikuid, restorane, vaatamisväärsusi, muuseume, spaasid kui mõisaid.

“Pealinnast Piirilinna” on põnev ettevõtmine, mis pakub ühel nädalavahetusel tavapärasest rohkem võimalusi avastada Eestimaa põhjaranniku põnevamaid paiku. Tule sõpradega seiklema või võta ette meeldejääv päev pere seltsis – huvitavaid üritusi, kogemusi, maitseid ning silmailu leidub kõigile. Loo oma teekond ise – tule autoga või rattaga või paadiga!

Koostööprojekti eesmärgiks on piirkonna turismipotentsiaali tõstmine, koostöö elavdamine  turismiettevõtjate ja partnerite piirkondade turismiettevõtjate vahel, teenuste kvaliteedi parandamine koolitusprogrammi, õppe- ja kogemusreiside korraldamise ning fotopanga loomise kaudu.

Projekti partneriteks on MTÜ Põhja-Harju Koostöökogu, MTÜ Arenduskoda, MTÜ Partnerid, MTÜ Virumaa Koostöökogu, MTÜ Kirderanniku Koostöökogu ja MTÜ Virumaa Rannakalurite Ühing.

Lisainfot maikuu kolmandal nädalavahetusel Põhjarannikut kaunistavate ürituste kohta leiab “Pealinnast Piirilinna” kodulehelt ning Facebookist.

Koduleht: http://pealinnastpiirilinna.ee
FB: https://www.facebook.com/PealinnastPiirilinna/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=4PyQFm8MSs0